donderdag 21 december 2017

Kerstkaarten met "Night in Bethlehem"

Deze kerst heb ik voor mijn familie kaarten gemaakt met de bundel "Night in Bethlehem" maar dan de Nederlandse versie.
(146047)


De bundel bestaat uit een clearmount stempel set met nederlandse teksten. Daarnaast wordt er een set bijpassende stansen geleverd. Hiervan zijn er 3 die passen bij de stempels. Dan zijn er nog 2 losse stansen waarmee je een soort oosters dorp kunt creëren. 

Ik ben geïnspireerd door Brian King  en een idee van Pinterest, waar met dezelfde kleuren 2 verschillende kaarten gemaakt werden.
De kleuren zijn Crushed Curry gecombineerd met Always Artichoke


De kaart linksboven is vrij eenvoudig. Twee verschillende stansjes gebruikt en de bovenste met dimensials erover geplakt, tekst erop en klaar. Daarnaast staat een kaart die zo mogelijk nog eenvoudiger is. Je gebruikt gewoon het uitgestanste papiertje (geel), plak het op de basiskaart, tekst erbij en klaar.

De onderste kaart is geïnspireerd door Brian King, maar dan in andere kleuren. Deze was erg leuk om te doen, omdat ik er weer zoveel van geleerd heb.

Ik was toch eenmaal bezig en heb nog een andere kleurstelling uitgeprobeerd. 


Ik geef toe dat het nogal gewaagd is, Island Indigo met Elegant Egplant. Hier zie je dan dat deze kleurstelling icm Whisper White beter tot zijn recht komt.

Op bovenstaande kaarten heb ik de sterretjes gestempeld, maar op Pinterest zag ik ook ideeën met Merry Little Christmas DSP (144621) Daarmee heb ik de volgende 3 kaarten gemaakt. Excuses voor de fotokwaliteit.


Deze heb ik eerst gemaakt op een Basic Black basis-kaart. Daarna uitgeprobeerd op een Whisper White basiskaart.


Op de foto helaas niet zo duidelijk, in het echt ziet het er beter uit, maar ik wilde het verschil laten zien.


Tot slot heb ik een mix van beiden gemaakt en dat vind ik zelf de beste. Het was leuk om zo te experimenteren met kleuren en gebruik te maken van DSP. 

Leuk dat je weer even aangeschoven bent aan mijn digitale knutseltafel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten