maandag 21 november 2016

Merry Mice

Gisteren heb ik voor het eerst een poging gedaan om een stempel in te kleuren. Ik heb verschillende methodes uitgeprobeerd en heb hiervoor de stempelset "Merry Mice" gebruikt.

Aquarel papier met aquapainter.

         

Links het ingekleurde plaatje en rechts op de kaart verwerkt. De stempel is op aquarelpapier gestempeld met Stazon zwart, daarna ingekleurd met  de aquapainter en Stampin Up stempel inkt.
Op de kaart heb ik de Cable Knit Embossing mall gebruikt. De kabel is niet helemaal goed gelukt.


 Shimmerie white papier en aqua painter 
 

Dit keer heb ik Shimmerie white papier gebruikt als ondergrond en daarna ingekleurd met de aquapainter. Dit vond ik zelf een stuk beter gaan, omdat op aquarelpapier de kleuren "doorlopen"
Aangezien de stempel erg gedetailleerd is, is dat best lastig. Op de kaart heb ik weer de cable knit embossing mal gebruikt.

Shimmerie white papier met de blenderpen

 

Het is heel makkelijk inkleuren met de blenderpen, vooral als de stempel gedetailleerd is, maar het grijs van het muizenkoppie ben ik niet helemaal gelukkig mee. Nog maar eens flink oefenen.
Het muziek DSP vond ik wel passend.

Vellum en blenderpenDit is de makkelijkste methode, met de blenderpen aan de achterkant van de stempel inkleuren op het vellum. Niet schrikken, aan de achterkant zien de kleuren er "fel" uit maar aan de voorkant zijn ze veel zachter van tint. Nog wel even nadenken hoe ik deze op de kaart ga verwerken.

Ik heb telkens hetzelfde stempeltje gebruikt en met SU stempelinkt ingekleurd, wel in een verschillende combinaties met de kleuren Cherry Cobler, Delighted Dijon, Emerald Envy gekleurd. De muis is ingekleurd met de kleuren Smokey Slate en Blushing Bride.

Momenteel geeft heeft Helene den Breeijen een tutorial op YouTube over inkleuren en nog veel meer.Kijk hier ook even bij haar leuke filmpje.

Leuk dat je weer bent aangeschoven aan mijn digitale knutseltafel, graag tot een volgende keer.

Geniet en maak mooie herinneringen. 

1 opmerking:

  1. Lieve Henny wat gaaf wat je gedaan hebt en bedankt voor de tips - liefs Henriette xxx

    BeantwoordenVerwijderen